reklama

Kolac experimentale

Počúvam práve Lasicu, Satinskeho a Filipa. „Jaaaaaj… Auuuuuuuu… Tetička má v taške morku, ktorú nesie do New Yorku... Pri rezni a suchej ryži, začnem snívat o Paríži… a pri mirinde, som myšlienkami niekde inde… I love you Izzy... :))) Urobila som super koláč, tak som si povedala, že vám pošlem recept experimentale. No, volá sa že Medový Krééémovníík, takže nolem totok idem spísať, že čo treba...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

"MEDOVÝ KRÉMOVNÍK"

Najsamprv: ísť do tesca a kúpiť surovinu fundamentale, a toť PLÁTY MEDOVÉ značky tesco (sú naozaj prekvapivo smačne, voňajú medom, ech ech lep).
Čo treba na prvý plnky svah: _POL LITRA MLIEKA od kravičky Malvíny (to je tá, čo má jednu mihalnicu dlhšiu než všetky ostatné, a sa jej krúti ako keď fazuľ rastie hore do vzduchu, a vtáčky letáčky sa jej uhýbajú).
_1 PL HLADKEJ MÚKY (tej čo pochádza z kocúra Mura, rodu mukového, čo ho babka na verande v prútenom, hojdacom kresielku, tak s láskou hladkala, dole-hore, hore-dolu, až ho z toho trafing šlaky trak do muky mučnej).
_100 gr. RASTLIN. TUKU (to je ten, čo rastlinkám myseľ zatemnuje).
_1 ZLATÝ KLAS (z kláskov zlatistých, čo rastú na poli, cez ktoré sa tak radi s vetrom naháňajú malé mušky rodu šiši).
_2 ŽĹTKY (z dvoch vajíčok od sliepočky nevystresovanej, tej čo kvoká v hladine alfa).
_75 g. KRYŠ. CUKRU (to preto len 75 g., lebo povedala Francesca Spinelli, že treba byť štíhlym a mať zdravé zuby, lebo len štíhli sa prepchajú cez kľúčovú dierku, a len so zdravými zubami môžeme zahriznúť do nohy stola bez toho, aby sme o ne prišli. Teda ako vraví Francesca : "So zdravými zubami , vám ostane len úsmev na tvári.").
_1 VANILKOVÝ CUKOR (to je ten, čo pokrstila svojimi slzami skupina Milli Vanilli, lebo jej prešli valcotraktorom na námestí všetky cédečka na prášok, lebo podvádzali. Takže podvádzať sa po-prvé neoplatí, a po-druhé oplatí.).
Postup mafiána nazývaného „Čórna roka Švung“:
Prečítaj najsamprv celý postup, aby si nespravilo nejaký prešľap fatalos. Ako vraví sám fešák Švung: „Správny mafoš musí mať tú najsamlepšiu habarku, ktorou rozhabarkuje svojho nepriateľa.“ (Vieš, ako napríklad, môžeš so sebou vo vrecku, alebo v igelitke s nápisom jednota, nosiť zmyzík, lebo ním môžeš vyzmyzikovať nepriateľa, ta tak jasnačka, chápeš.) Takže zoberieš si nádobku, ktorá sa ti neroztaví na sporáku. Do nej naleješ mlieka, v ktorom rozhabarkuješ múku, zlatý klas, žĺtky a cukor. Tieto veruže vzácne ingrediencie zmiešaš najsamprv na chlade, chápeš aby neboli v šokingu, že jaj, aha, žĺtky brekeke. Až potom ich dáš na plameň fúuuuuuu, a sa budeš tváriť, že si čertisko, chápeš, tvrďas nad sporákom. Uvaríš z nich hustú kašu nazývanú ako kaša panpudingová.
Potom si zoberieš misečku plastičnu. V nej vymiešaš do penista tuk, či tučik tučný s vaniloš cukrom. Zatiaľ tvoj asistent, kuchtík bezpotítkovy uhundraný, vymiešava o 106 jedným smerom panpuding, aby sa nevytvorila hrudka, ani žiadna šupka, a to až do vychladnutia. Zatial čo ty vymiešaš s mixerošom, kuchtíkovy vychladne. Tak do misky, s vymiešaným tučkom a vanilošom, budeš po častiach pridávat vychladený panpuding. Miešaš najsamprv ručne rúčkou, aby si na seba obe masy zvykli. Potom si opäť vytiahneš pani Mixerovú, a zoznammasu zmixuješ nahladko. Tak, že keď sa na ňu pozrieš, povieš si, že vav vav eeejha kvalitetna. Alebo si pískneš a žmurkneš jedným okom, lebo ti to nedá.
Pláty, a to 2, medom voňavé jedna radosť, pokropíš rumom (tým, čo pijú jednookí piráti a zajedajú ho pierkom z papagája, no a potom sa tak usmievajú, lebo ich šteklí v brušku), a potom ich potrieš plnkou tukvanilkopanpudinkovou. Potom nasleduje výroba druhého plnkového svahu šľahačkového.
Čo treba na druhý plnky svah:_šľahačka v prášku (vieš tú od uja Etkeroša, podľa ktorého, keď sa pozrieš na zadnú stranu sáčka obalového, sa má zmiešať vymixerovaním so 150 ml mlieka).
Takže vymixerizuj s mixerom šľahačku. Keď to budeš mať, a to verím že skoro, lebo si jasná vec šikovný, vyšľahšľahačku natrieš na pláty s už jedným svahom natretým. Vzniknú ti tak dva fešakoidné pláty s dvojsvahom žltobielym. Môžeš si odfúknuť, lebo sa už budeš blížiť k záveru. Zoberieš zvyšné 2 pláty. I tie pokropíš zázračným rum rum nápojom a prikryješ (tak ako perina nafučaná) nimi fešákov, aby im neťahalo na päty. Jaaaaaj, no a už len zoberieš cedítko čajové dierkované, a lyžičku, čo ňou do cedídka naberieš cukru práškového, a začneš snežiť vločky cukrové, na pláty medové.
Potom už len oblíž prst, mňam a mľask.

:)

Veronika Jovičová

Veronika Jovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

narodená na východe Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu